Orimlig arvodeshöjning för Europaparlamentarikerna!

Idag berättar flera medier om det nya lönesystem som kommer att införas för europaparlamentarikerna. Idag får de svenska ledamöterna ett arvode som motsvarar det som deras kollegor får i riksdagen. Från och med i sommar kommer alla europaparlamentariker, oavsett vilket land de kommer från, att få samma arvode. För de svenska parlamentarikerna innebär det att arvodet höjs rejält – från 54 500 kr per månad till 86 000 kr.

Detta är orimligt och det är särskilt olyckligt att det sker just nu. Dels för att vi nu befinner oss i en mycket allvarlig ekonomisk kris och att det är viktigt att alla tar ansvar, dels därför att denna typ av frågor riskerar att ta över de viktiga diskussionerna om europasamarbetet som vi borde föra.

Vi moderater har varit och är motståndare till den här förändringen. Vi har fått igenom att europaparlamentarikerna även fortsättningsvis ska ha möjlighet att betala skatt i sitt hemland. Detta är inget tvång, men något som vi i Sverige kommer att tillämpa. Men det förändrar självklart inte vår inställning i grundfrågan: De kraftigt höjda lönerna är fel!

Lämna en kommentar

Under Uncategorized

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s