Din röst behövs!

Idag är det Europaval och vi behöver din röst. Det är viktigt med många moderater i Europaparlamentet. Jag vill därför påminna dig om att rösta och att hjälpa oss att få fler att gå och rösta. Vallokalerna stänger kl 21.00 så det finns gott om tid att ringa, maila eller sms:a släkt och vänner.

Detta är ett viktigt val eftersom det handlar om hur vi vill att Sverige och Europa ska utvecklas. Det är viktigt eftersom flera av Sveriges stora utmaningar också kräver gemensamma svar.

Det handlar om hur vi ska möta den finansiella krisen. Vi moderater kommer att ta strid för en ansvarsfull politik. Vi står upp för de regler som motverkar att länder förlorar kontrollen över statsfinanserna. Vi kommer att kämpa för att kontrollera den europeiska finansmarknaden med hjälp av en europeisk finansinspektion och vi kommer att slåss för att bonussystem inte skall belöna kortsiktigt risktagande och egen vinning. Vi kommer att driva på för att underlätta för småföretag som handlar med andra länder. Med rätt beslut kommer tjänstesektorn att kunna växa ytterligare och erbjuda nya jobb. Vi kommer att kämpa för att de regler som fortsätter att hindra rörlighet och handel tas bort.

Det handlar om hur vi möter klimatutmaningen. Vi kommer att ta strid för att Europaparlamentet vågar sätta höga mål för minskade utsläpp. Vi kommer att vara garanten för att klimatfrågan står högt på agenden trots att det är kris i ekonomin. Vi kommer driva på för att skapa en gemensam europeisk energimarknad där Sverige kan exportera miljövänlig el.

I fråga efter fråga är det tydligt att fler moderater i Europaparlamentet kan göra skillnad. Det gäller beslut som ger polisen ökade möjligheter att samarbeta över gränserna. Det gäller beslut om tuffare tag mot narkotikan i hela EU. Och det gäller beslut för att underlätta konsumenternas möjlighet att handla mat som inte bara känns bra för plånboken utan också i hjärtat. I samarbetet med andra länder fattas beslut som också påverkar andra länder. Där tar vi strid för att göra skillnad.

Det behövs många moderater i Europaparlamentet. Idag avgör du.

Per Schlingmann

Annonser

Lämna en kommentar

Under Uncategorized

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s